Ischian esittely

Ischia on älykäs, ystävällinen ja seurallinen welsh part-bred -poni. Se yrittää aina parhaansa ja tekee kaiken, mitä pyydetään – kunhan vaan ymmärtää, mitä pitää tehdä ja kunhan ylenmääräinen jäykkyys on ensin saatu karistettua. Ischia liikkuu luonnostaan kauniisti ja tahdikkaasti. Se on itsevarma ja huolehtivainen, mistä syystä ratsastajan pitää olla koko ajan tarkkana, koska muuten poni alkaa itse määrätä ja keksiä kaikenlaista pelättävää ympäristöstä. Se haluaa ja tarvitsee ratsastajan huomion kokonaan, mutta kun se sen saa, se on täysin kuulolla.

Ischian ratsuttaja oli Lasse Jäntti, joka sekä ratsutti Ischian että kilpaili sillä ensimmäisen kauden. Ennen varsinaista ratsutusta Ischialla ajettiin sekä kärryillä että reellä. Joulukuussa 2005 Ischia siirtyi takaisin syntymätallilleen Takkulaan, jolloin Marja kapusi selkään enimmäkseen maastoilumielessä, mutta myös hieman kisatakseen. Vuonna 2006 Ischia ja Lasse saivat Ponibreeders -kouluhopean ja vuonna 2007 Anna Eloranta osallistui 6-vuotiaitten Ponibreedersiin toipuvalla Ischialla – tuloksena jälleen hyvä suoritus ja kokemus, muttei tällä kertaa pokaaleja. Liia alkoi ratsastaa Ischiaa vuoden 2007 lopusta alkaen ja ratsukon yhteistyö alkoi hienosti, mistä osoituksena ensimmäisenä kisakautena Lahden Ratsastajien juniorikoulumestaruus.

Hyppäämään on päästy varsin vähän, mutta pieniä ratoja ysikymppiin saakka on hypätty. Liiaa ja Ischiaa valmensi pääasiassa Ischian kasvattaja Kati Rantanen. Ischia kantakirjattiin keväällä 2009 III palkinnolla.

Ischialla on orivarsat Ilosg Calon vuodelta 2005  ja Esprit Intrépide oriista Jaguar Mail vuodelta 2011.

i. Speyksbosch Naturel NLD WPB
e. Itschutschuna BRD
ei. Ikarus BRD

Säkäkorkeus: 165 cm
Väri: punaruunikko, tähti, sukat joka jalassa
Kasvattaja: Katri Rantanen, Lahti, Takkulan Ratsastuskeskus
Omistaja: 21.2.2012 alkaen Maina Kohonen ja Sonja Siikanen. (2011 -> Maina Kohonen, 2003-2012 Marja Ahola ja 2001-2003 Kati Rantanen)

Ischian suvusta ja varsoista voi katsoa lisää tietoa osoitteesta www.sukuposti.net.

Mainokset

2 vastausta

  1. Hei!
    Hoidan yhtä Tsunan varsoista, Ruby Diamondia, voisitko mahdollisesti vierailla sivuillamme ja kertoa mielipiteesi niistä?
    Kiitän jos kerkeät!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: